ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει!

Posted On Απρίλιος 18, 2016 at 12:24 μμ by / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υγεία: Τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει!

Έτσι δεν είναι; Μας απασχολεί όλους και είναι τόσο πολύτιμη που είναι αδύνατον να εκφράσουμε ή να αποτιμήσουμε την αξία της! Κάθε μέρα που ξυπνάμε γεροί και δυνατοί, είναι μία καλή ημέρα! Το ζήτημα είναι πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως η υγεία μας θα είναι πάντα στα καλύτερά της. Παρ’ όλο που η ζωή δεν έρχεται με εγγυήσεις, η υγεία διαθέτει φύλακες που την έχουν σταθερά υπό την επίβλεψή τους!

Πρώτη και καλύτερη η άσκηση! Η συνδρομή της στην υγεία μας είναι θεμελιώδης. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι σε θέση να κατακτήσουμε την κορυφή του Ολύμπου ή να τερματίσουμε σε χρόνο-ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Υπάρχουν πολλοί μικροί τρόποι να βάλουμε την άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα, χωρίς τρομερές θυσίες. Το γυμναστήριο της γειτονιάς είναι πάντα μία καλή αρχή. Πάμε με τα πόδια, γυρίζουμε με τα πόδια και ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας προτείνει ένας επαγγελματίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες του σώματός μας.

Για τους λάτρεις των σπορ, φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα! Η εξάσκηση του αγαπημένου μας σπορ δεν θα πάψει ποτέ να είναι άσκηση και παράλληλα διασκέδαση. Οι μπάλες του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ, του χάντμπολ, του τένις ή του πινγκ πονγκ δίνουν το ρυθμό της ευεξίας στο κορμί μας.

Για τους υπόλοιπους υπάρχει πάντα η επιλογή του αυξανόμενα δημοφιλούς jogging σε πάρκα, πλατείες, στάδια ή στο δρόμο. Ένα ζευγάρι καλά αθλητικά και ακουστικά για να ακούμε μουσική και είμαστε έτοιμοι να ξεχάσουμε τρέχοντας άγχη και έγνοιες. Ακόμα και αν η ιδέα της άσκησης δεν έχει ωριμάσει ακόμα μέσα μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε αργά και σταθερά. Πηγαίνετε όπου έχετε να πάτε με τα πόδια. Μία πρώτη βόλτα μέχρι το ψιλικατζίδικο, το video club, το φαρμακείο, το ΚΕΠ είναι ό,τι πρέπει για να διαπιστώσουμε πόσο αναζωογονημένοι θα γυρίσουμε από τη βόλτα μας.

Και μετά, σειρά έχει η διατροφή μας! Γυρίζοντας στο σπίτι από κάθε μια από τις παραπάνω δραστηριότητες, αρκεί να επιλέξουμε ένα ισορροπημένο γεύμα, όχι τηγανητό, χωρίς πολλά λιπαρά, ούτε υπερβολικές θερμίδες. Και κάπου εκεί, καθώς αναπολούμε ικανοποιημένοι όλα τα καλά που κάναμε για τον οργανισμό και την ευεξία μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε άλλη μία ταμπλέτα Pure Fish Oil με συμπυκνωμένο ευεργετικό ιχθυέλαιο με 700mg Ωμέγα 3 ανά κάψουλα! Καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την καθοδήγηση του οργανισμού μας προς την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία.