ΥΓΕΙΑ

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Posted On Απρίλιος 18, 2016 at 12:22 μμ by / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Όλοι το ξέρουμε, τα πακέτα τσιγάρων το αναγράφουν με μεγάλα γράμματα, αλλά τώρα υπάρχουν ενδείξεις πως έχει καταστροφικές συνέπειες και στην εμφάνιση του προσώπου! Αν λοιπόν η υγεία δεν σας έχει σπρώξει να κόψετε το κάπνισμα, ίσως σας πείσει η ματαιοδοξία που σε υγιείς δόσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη!

Ο τρόπος με τον οποίο διαπιστώθηκε η επίδραση του καπνίσματος, πάντως, είναι εντυπωσιακός. 79 ζευγάρια πανομοιότυπων δίδυμων αναζητήθηκαν στο γνωστό φεστιβάλ διδύμων που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Οχάιο με μόνο κριτήριο ο ένας/μία εκ των δύο μόνο να είναι καπνιστής/καπνίστρια ή αν είναι και οι δύο, ένας/μία να καπνίζει 5 χρόνια περισσότερα από τον άλλο/άλλη.

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος ανέλαβε την φωτογράφισή τους ενώ τα ζευγάρια των δίδυμων (57 αποτελούμενα από γυναίκες και 22 από άντρες) συμπλήρωσαν και λεπτομερή ερωτηματολόγια με το ιστορικό και τον τρόπο ζωή τους.

Στη συνέχεια, επιστρατεύτηκαν πλαστικοί χειρουργοί οι οποίοι μελέτησαν τις φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζουν αν και πόσον καιρό κάπνιζε κάθε ένα από τα άτομα που είχαν μπροστά τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως η έκταση των ρυτίδων και άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ηλικία βρήκαν τους καπνιστές περισσότερο επιβαρυμένους. Στα μάτια και τον λαιμό των καπνιστών και των μακροχρόνιων καπνιστών επικεντρώνονται οι επιπτώσεις, με σακούλες κάτω από τα μάτια, ρυτίδες γύρω από τα χείλη και χαλάρωση του δέρματος σε λαιμό και γνάθο.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι διαφορές αυτές ήταν ορατές όχι μόνο συγκρίνοντας δίδυμους καπνιστές/μη καπνιστές, αλλά και δίδυμους με λιγότερα/περισσότερα χρόνια καπνίσματος στο ενεργητικό τους. Κάθε φωτογραφία καπνιστή ή χρόνιου καπνιστή, έπαιρνε χειρότερο βαθμό σε κάθε δείκτη γήρανσης του προσώπου από αυτούς που χρησιμοποιούνται ευρέως για την αξιολόγησή της.

Αυτή η έρευνα μαζί με πολλές προηγούμενες συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το κάπνισμα μας κάνει να φαινόμαστε και 10 χρόνια μεγαλύτεροι απ’ όσο είμαστε, καθώς μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο χόριο, την στοιβάδα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα, όπου παράγονται το πολύτιμο κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Καιρός λοιπόν να πάρετε απόφαση να αφήσετε το κάπνισμα μια και καλή πίσω σας και να κάνετε ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σας επιλέγοντας τη φροντίδα του Colladeen® Derma Plus, που προστατεύει το κολλαγόνο του ανθρώπινου δέρματος με την εγγύηση της Lambert’s, που δημιουργεί όλα τα προϊόντα της με την έγκριση του υπουργείου υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και του Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων.