ΥΓΕΙΑ

Μετά τις γιορτές… την υγειά μας να ‘χουμε!

Posted On Απρίλιος 18, 2016 at 12:20 μμ by / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετά τις γιορτές… την υγειά μας να ‘χουμε!

Ας το παραδεχτούμε! Κάτι έχουν οι γιορτές που κάνουν την υπερκατανάλωση φαγητού πιο θελκτική από ποτέ! Κάτι τα πλούσια εδέσματα, κάτι οι δικαιολογίες τύπου «μια φορά το χρόνο είναι!», κάτι η κουβεντούλα με κοντινούς ή μακρινούς συγγενείς, φίλους και γνωστούς, κάνουν τη βαρυστομαχιά ετησίως επαναλαμβανόμενο μεθεόρτιο φαινόμενο! Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό! Πώς επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας μετά από μία ή περισσότερες ημέρες αφιερωμένες αποκλειστικά στο φαγητό και το ποτό;

Πρώτα απ’ όλα, δεν παραλείπουμε το πρωινό την επόμενη ημέρα! Σχεδόν όλοι σκεφτόμαστε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θ’ αρχίσουμε να επαναφέρουμε μια κάποια ισορροπία στον οργανισμό μας… Όμως, πέφτουμε έξω! Οι άνθρωποι που παίρνουν πρωινό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τρώνε πιο υγιεινά και έχουν καλύτερη απόδοση μέσα στη μέρα. Ξεκινάμε λοιπόν την επόμενη ημέρα με ένα ελαφρύ, αν προτιμάμε, πρωινό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το παραλείπουμε. Επιπλέον, καλό είναι να μην ξεχνάμε και την καθημερινή μας ταμπλέτα Pure Fish Oil με συμπυκνωμένο ευεργετικό ιχθυέλαιο με 700mg Ωμέγα 3 ανά κάψουλα!

Εξίσου σημαντικό βέβαια είναι να παραμείνει ο οργανισμός ενυδατωμένος την επομένη ή τις επόμενες, της κραιπάλης, γι’ αυτό προτιμάμε λευκό, μαύρο ή πράσινο τσάι και πολύ, πολύ νερό. Είτε ακολουθούμε το δόγμα των 8 ποτηριών την ημέρα, είτε φροντίζουμε να πίνουμε 1 ποτήρι πριν από κάθε γεύμα και από 1 ποτήρι μεταξύ των γευμάτων. Να πούμε και το αυτονόητο; Τα επόμενα γεύματα της εβδομάδας δεν είναι ανθυγιεινά leftovers, δεν είναι junk food και δεν είναι τηγανητά. Είναι καλομαγειρεμένα και ισορροπημένα γεύματα που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον σωστό δρόμο της διατροφής.

Εφ’ όσον πάρουμε και το μεσημεριανό ή το βραδινό μας, μπορούμε πάντα να περπατήσουμε. Παίρνουμε μαζί μας παρέα για ψιλοκουβεντούλα ή ακόμα καλύτερα, μουσική που μας ανεβάζει τη διάθεση και παίρνουμε τους δρόμους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνήσουμε το κορμί μας και να χρησιμοποιήσουμε τους μυς μας. Είπαμε, μπορεί τα σαγόνια να δούλεψαν υπερωρίες τις προηγούμενες ημέρες, όμως εμείς πρέπει να ξαναβρούμε την ισορροπία μας.

Τέλος, δεν θα το πιστέψετε, αλλά το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι το εξής –και είναι υπερβολικά απλό: συγχωρούμε τον εαυτό μας! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω! Γιατί αν επιλέξουμε να είμαστε θυμωμένοι μαζί μας επειδή σπάσαμε τη δίαιτά μας ή παρεκτραπήκαμε στο οικογενειακό τραπέζι, το πιο πιθανό είναι η μία ή οι δύο ημέρες πολυφαγίας να μετατραπούν αμέσως-αμέσως σε μια ολόκληρη εβδομάδα αυτολύπησης και ψυχαναγκαστικού μπουκώματος με ό,τι έχει μείνει από τις γιορτές! Όπως είπαμε λοιπόν! Ξυπνάμε, μας συγχωρούμε και προχωράμε –κυριολεκτικά- παρακάτω! Καλή χρονιά να έχουμε!