ΥΓΕΙΑ

Βιταμίνη C. Σε νοιάζεται!

Posted On Απρίλιος 18, 2016 at 12:12 μμ by / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιταμίνη C. Σε νοιάζεται!

Η βιταμίνη C, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο για την άμυνα του οργανισμού μας. Για αυτό και οι ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνη C είναι υψηλότερες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη υδατοδιαλυτή βιταμίνη.

Όλοι έχουμε ακούσει πως τα οφέλη που μας προσφέρει η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι πολλά και σημαντικά. Πόσα όμως στην πραγματικότητα γνωρίζουμε για τη βιταμίνη C και τον ευεργετικό ρόλο της στην υγεία μας;

Βιολογικά η βιταμίνη C ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύοντας τη δράση των αντισωμάτων. Συμβάλει στη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα, τα οστά και τα δόντια. Προφυλάσσει τις βιταμίνες Α και Ε από την οξείδωση, ενισχύοντας τη δράση τους. Συμβάλει στη σύνθεση των κορτικοστεροειδών ορμονών από τα επινεφρίδια. Διαθέτειπανίσχυρη αντί-οξειδωτική δράση που μειώνει το οξειδωτικό στρες.

To must C της διατροφής!

Το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει, οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας εντείνονται… και το κοινό κρυολόγημα κάνει την εμφάνισή του. Με άλλα λόγια, είναι η εποχή να βάλουμε τη βιταμίνη C πρώτη στη λίστα των διατροφικών μας επιλογών!

Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πολλές τροφές που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε από τον παρακάτω πίνακα εκείνες που απολαμβάνουμε περισσότερο, ώστε καθημερινά να προσφέρουμε στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία… με τον πιο απλό αλλά και γευστικό τρόπο!

 

Βιταμίνη… να την πιεις στο ποτήρι!

Σήμερα, ο πιο διαδεδομένος τρόπος λήψης της βιταμίνης C είναι τα σκευάσματα υπό μορφή ταμπλέτας. Αυτά, απελευθερώνουν τη βιταμίνη και τη διοχετεύουν (σταδιακά) στον οργανισμό μέσα σε διάστημα 6 ωρών. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη μέθοδο που μπορεί να γίνει καθημερινή συνήθεια, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.

Βιταμίνη C βαθμιαίας απελευθέρωσης της Lamberts, περιέχει και μία σημαντική ποσότητα βιοφλαβονοειδών τα οποία συμβάλλουν  στην απορρόφησή της από τον οργανισμό. Έχει αποδειχθεί ότι τα βιοφλαβονοειδή διαθέτουν συγκεκριμένες βιολογικές ιδιότητες, μία εκ των οποίων είναι η ενίσχυση του τοιχώματος των τριχοειδών αγγείων. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχονται στο συγκεκριμένο σκεύασμα περιλαμβάνουν rutin, quercetin, citrin και hesperidin.

Καταπολέμησε το κρυολόγημα κάνοντας τον τέλειο συνδυασμό!

Έρευνες απέδειξαν πως ο συνδυασμός χορήγησης βιταμίνης C και ψευδαργύρου παρουσιάζουν σημαντικό όφελος στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος.

Δοκίμασε τις καραμέλες Zinc Plus Lozenges, με γεύση μέλι και λεμόνι που λιώνουν στο στόμα ώστε να παρέχουν σταδιακή απελευθέρωση  ψευδαργύρου, Βιταμίνης C και πρόπολης στον βλεννογόνο του λάρυγγα.